V gastroenterološki ambulanti opravljamo:

  • gastroskopije
  • kolonoskopije (tudi v okviru programa SVIT)
  • specialistične preglede

GASTROSKOPIJA – poseg traja le nekaj minut in ni boleč, lahko pa je zaradi siljenja na bruhanje in spahovanja težaven pri prestrašenih / vznemirjenih bolnikih oz. tistih, ki imajo močan žrelni refleks. V teh slučajih svetujemo gastroskopijo SKOZI NOS, ki je samoplačniška.

Izjemoma je možno preiskavo opraviti tudi v analgosedaciji ali globoki sedaciji, ki sta samoplačniški. Čakalna vrsta za gastroskopijo v analgosedaciji / globoki sedaciji je, zaradi omejenih kapacitet, daljša.

Če želite gastroskopijo skozi nos, gastroskopijo v analgosedaciji ali globoki sedaciji, nas morate o tem obvestiti ob naročanju na preiskavo.

KOLONOSKOPIJA – pri nekaj odstotkih bolnikov je poseg boleč. Preiskavo olajša ANALGOSEDACIJA. Če je analgosedacija medicinsko utemeljena (težka predhodna kolonoskopija, bolečine med posegom), je brezplačna, v kolikor pa medicinske utemeljitve ni (na lastno željo), je samoplačniška.

Izjemoma je možno preiskavo opraviti tudi v globoki sedaciji, ki je samoplačniška. Čakalna vrsta za kolonoskopijo v globoki sedaciji je, zaradi omejenih kapacitet, daljša.

Če želite kolonoskopijo v analgosedaciji ali globoki sedaciji, nas morate o tem obvestiti ob naročanju na preiskavo.

ANALGOSEDACIJA – intravenozno (v žilo) prejmete pomirjevalo (midazolam) in močan analgetik (fentanil). Med preiskavo se odzivate, nimate pa močnih bolečin in se preiskave večinoma ne spomnite. Po analgosedaciji ostanete pri nas na kratkotrajnem opazovanju (prb. eno uro) in ta dan ne smete upravljati z motornimi vozili, zato vas mora pripeljati spremljevalec.

GLOBOKA SEDACIJA – intravenozno (v žilo) pod nadzorstvom zdravnika anesteziologa prejmete uspavalo (propofol). Med preiskavo spite, ne čutite bolečin in se preiskave ne spomnite. Po globoki sedaciji ostanete pri nas na kratkotrajnem opazovanju (prb. eno uro) in ta dan ne smete upravljati z motornimi vozili, zato vas mora pripeljati spremljevalec.

Gastro osebje

Gastro osebje

Endomed d.o.o., Ipavčeva ulica 15, 3000 Celje, Slovenija

Pokličite nas

Pokličite nas

+386 3 49 00 316

Pišite nam

Pišite nam

info@endomed.si