V gastroenterološki ambulanti opravljamo:

  • gastroskopije
  • kolonoskopije (tudi v okviru programa SVIT)
  • UZ trebuha
  • specialistične preglede

Endoskopske preiskave so lahko naporne, zato jih v našem centru opravljajo le IZKUŠENI ZDRAVNIKI ENDOSKOPISTI z večletnimi izkušnjami.

Posebnosti:

GASTROSKOPIJA – poseg traja le nekaj minut in ni boleč, lahko pa je zaradi siljenja na bruhanje in spahovanja težaven pri prestrašenih / vznemirjenih bolnikih oz. tistih, ki imajo močan žrelni refleks. Preiskavo je možno opraviti v analgosedaciji (glejte spodaj), ki je samoplačniška. Izjemoma lahko preiskavo opravimo tudi skozi nos, v tem slučaju je preiskava v celoti samoplačniška. Zaradi omejenih kapacitet so čakalne vrste za gastroskopijo v analgosedaciji in za gastroskopijo skozi nos lahko daljše.

KOLONOSKOPIJA – pri nekaj odstotkih bolnikov je poseg, tudi pri izkušenem endoskopistu, lahko boleč. Preiskavo olajša ANALGOSEDACIJA, med katero intravenozno (v žilo) prejmete pomirjevalo in močan analgetik. Po analgosedaciji ostanete pri nas na kratkotrajnem opazovanju (približno eno uro) in ta dan ne smete upravljati z motornimi vozili, zato vas mora pripeljati spremljevalec. Če je analgosedacija indicirana (težka predhodna koloskopija, bolečine med posegom), je brezplačna, v kolikor pa indikacije ni (na lastno željo), pa je samoplačniška. Zaradi omejenih kapacitet so čakalne vrste za kolonoskopijo v analgosedaciji lahko daljše.

Gastro osebje

Gastro osebje

Endomed d.o.o., Ipavčeva ulica 15, 3000 Celje, Slovenija

Pokličite nas

Pokličite nas

+386 3 49 00 316

Pišite nam

Pišite nam

info@endomed.si